I fredags på Aspudden bakade vi solrosbröd, rågkakor, rågbullar, fransk baguette och vetebullar till semlor. Fredagarna går snabbt och jag är helt slut när jag gått hem för dagen. Var skönt med helg och att vakna utan väckarklocka. Hämtade mina böcker idag, har skummat igenom dem och kände ju igen ett par recept i Rosendahls Trädgårdscafé, fick låna den för ett tag sen av en kär vän i Malmö och bakade så goda gammeldags sockerskorpor på recept från denna bok. Och på något sätt känns boken helt magisk. Fotografierna är helt fantastiska och det handskrivna, teckningarna gör det ännu mer personligt och karismatiskt.
Jag har ätit bröd och åter bröd sen jag kom hem igår eftermiddag. Den franska baguetten var helt sjukt god. Luftig med stora luftbubblor, bra skorpa och brödet inuti liksom smälte i munnen, snygg dessutom. Den ska göras igen! Önskar att jag hade en större och bättre ugn hemma bara. Rågkakorna var roliga att göra, kavla och nagga och "håla" och grädda. Gillar kryddningen, anis och fänkål! Supergott med smör, ost och en kopp te. Testade solrosbrödet idag, skorpan var inte längre lika hård, ska kanske skippa plastpåse nästa gång. Men brödet var gott det med. Men tror jag skulle föredra valnöt i det.
Fick se hur det bakades levainbröd. Jag slog degen under liggtiden. Det var så vackert när det var färdiggräddat!
lördag, januari 30, 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar