Fredagen i bageriet var rörig och rolig. Vi hade så många degar på gång att jag knappt visste vad till slut. Men resultaten blev bra. Jag repeterade och många bröd, bland annat ett stort levain följde med mig hem under armen. Semlorna glömde jag inte heller. En semla tilldelades en granne och resten blev en lyckad del av lördagsfrukosten. I morse startade jag surdegsgrunden som jag ska ha med mig till lektion på onsdag. Rår om en surdeg på rågmjöl och en på vetemjöl. Tror att jag har hittat en bra plats äntligen. Vid elementet blev nog på tok för varmt. Nu står rågsuren i skåpet ovan ugnen. Och veten bredvid ugnen. Jag får låta ugnen gå het så att det blir något av dem. Det är ju ganska svalt i lägenheten.
Mandel-basilikapeston blev riktigt god. Mandel, basilika, olivolja, havssalt, vitlök. Inte mer än så. Åt den som smör på levainen i morse. Ska göra morotspesto snart. Måste fylla de små fina glasburkar jag inhandlat. Äppelmos ska få plats i en av dem.
Börjar få lite dåligt samvete för att jag inte har bakat på det gamla skorpreceptet jag fick av min reskamrat på en tågresa i höst. Skorpor står härnäst på listan. Både med och utan socker på! Gammeldags!
söndag, februari 14, 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar